Fotolink

zaterdag 15 oktober 2016

Bosklassen dag 2

We startten iedere ochtend met wat ochtendgymnastiek...






Na elke maaltijd moest een ander groepje helpen met de afwas en het dekken van de tafel voor de volgende maaltijd. 




Dinsdag gingen we naar boerderij Pierlapont. Bij het vertrek ging de helft met de huifkar en de anderen gingen met meester Joachim te voet. Bij terugkomst was het omgekeerd zodat iedereen eens op de huifkar heeft gezeten. 


















In de voormiddag gingen we op ontdekking langs het Pierlapad. Daar moesten we vraagjes oplossen over de boerderij en opdrachtjes uitvoeren. Er waren ook een aantal spelletjes zoals lasso werpen, een hindernissenparcours,... We kwamen ook bij een vijvertje waar we mochten vissen met schepnetjes. Daar ving de juf een kikkervisje met enkel een staartje en de achterpootjes er al aan. 

















 Raadspelletje: hoeveel weegt deze strobaal? Het antwoord was: 15 kg!

















































Langs het hindernissenparcours en avonturenpad












  Vissen in de vijver












Na onze lunch, mochten we wat spelen in de speeltuin op de boerderij.














Onze volgende opdracht was broodjes bakken met de boerin. Eerst zelf het deeg maken, goed kneden en dan een leuk vormpje maken. Deze broodjes kregen we nadat ze waren afgebakken mee naar Merkenveld waar ze werden ingevroren. Vrijdag werden ze terug uit de diepvries gehaald zodat we ze konden meenemen naar huis om van te smullen.




















Onze laatste activiteit op de boerderij was een rondleiding van boerin Lien en een ritje op pony Molly. We mochten ook spelen in het stro. Dat was heel leuk! Op het einde bezochten we ook nog een heel dik varken met de naam 'ikkedoetochniks' :-)
























Deze avond speelden we een superleuke bosspel. Met onze zaklampen gingen we in het duister op zoek naar de verschillende opdrachtposten. We moesten daar dan bijvoorbeeld nootjes zoeken, touwspringen, bladerkettingen maken, rijmzinnen over het bos bedenken, puzzels maken,...












Geen opmerkingen:

Een reactie posten