Fotolink

zaterdag 28 november 2015

Zwarte Piet in lood

We knutselden deze week rond het thema Sinterklaas.
We bekeken eerst een aantal foto's van glasramen. En daarna toonde de juf ons een voorbeeld van een Zwarte Piet in lood. Dit leek heel erg op de glasramen die we eerder hadden gezien. 

We moesten eerst op een zwart papier een zwarte Piet tekenen met een wit potlood. Wie wilde, mocht een sjabloon gebruiken, maar er waren veel creatievelingen die liever zelf een Piet tekenden.
We moesten er vooral opletten dat alles we we tekenden een dikke zwarte boord kon krijgen.
Daarna kruisten we aan welke delen van onze tekening moesten weggesneden worden. Dezen delen werden dan later opgevuld met gekleurd vliegerpapier.
Voor het wegsnijden moesten we werken met een snijbord of -mat en een snijmesje. Hier kregen we uiteraard eerst veiligheidsinstructies van de juf. Ze demonstreerde ook hoe we het mesje moesten hanteren. Enkele kinderen waren al heel snel weg met deze techniek en hielpen achteraf ook nog andere kinderen die het een beetje moeilijk vonden.
De juf was heel fier op het resultaat bij alle kinderen en de kinderen hebben echt van deze knutsellessen genoten. Onze zwarte Pieten in lood hangen nu te schitteren aan ons raam :-)
We zijn benieuwd wat Sinterklaas volgende week van onze kunstwerken zal vinden...

Klik hier om ons aan het werk te zien. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten