Fotolink

dinsdag 13 oktober 2015

Bosklassen

Maandag zijn we allemaal goed aangekomen in Merkenveld. 
We installeerden ons op onze kamer en gingen dan in de namiddag op verkenning in het bos met een gids. Daarna kregen we allemaal een stuk touw en trokken we het speelbos in om kampen te bouwen. 
Dinsdag gingen we naar boerderij Pierlapont. Boer Sam kwam ons oppikken met de huifkar. Daar aangekomen kregen we eerst een rondleiding van boerin Lien. We trokken de stallen in om naar de koeien, paarden, konijnen en een heel dik varken te gaan kijken. We mochten de dieren voederen en aaien. Daarna nog even spelen in het stro en een ritje op pony Molly. 
Vervolgens gingen we terug bij boer Sam om broodjes te maken. Eerst deeg mengen, dan goed kneden en leuke vormpjes maken. Na het middagmaal gingen we nog langs het Pierlapad waar we meer leerden over de dieren en de gewassen. Er was ook nog een avonturenpad en een poel om in te vissen. 
Terug in Merkenveld bouwden we verder aan onze kampen en deden we het superleuke bosspel in het donker. Tot slot mochten we nog douchen en dan naar dromenland. 


Woensdag moesten we vroeg op om naar Brugge te gaan. We kregen er een boeiende rondleiding van een gids, vaarden met een boot op de Reien en mochten gaan shoppen in de souvernirswinkels. 's avonds was er een toffe spel- en quizavond. De juffen en meester wonnen :-)Donderdag trokken we opnieuw het bos in met de stafejuffen waar we allerlei opdrachten moesten uitvoeren. We zochten verschillende soorten bladeren, bosvruchten en kriebeldiertjes. En we leerden heel wat bij over het bos. In de namiddag mochten we kiezen uit verschillende activiteiten: een boswandeling met twee juf Lieves en meester Chris, sport en spel met de stagejuffen, knutselen bij juf Sabine of verder werken aan de kampen bij meester Joachim en juf Liesbeth. Na een heerlijke barbecue mochten we nog gezelschapsspelletjes spelen en douchen. 

Vrijdag was het inpakdag. Na het ontbijt was het een geworstel met zakken en valiezen :-) 
Nog een kleine quiz over wat we de voorbije week geleerd hebben en dan lekkere frietjes. 
Na het middagmaal stapten we meteen op de bus richting Ninove. Het was een leuke maar vermoeiende week waar velen onder ons nog lang zullen over vertellen....

Bekijk zeker nog meer foto's op de website! Klik hieronder om alle foto's van de verschillende dagen te bekijken. 

maandag
dinsdag
woensdag
donderdag
vrijdag


Geen opmerkingen:

Een reactie posten